16 de setembre del 2014

V

Carquinyolis, cinc dies hem tardat! Cinc dies a recuperar-nos! Sí, l'11 de setembre vam anar a Barcelona a celebrar la Diada del Principat de Catalunya. Si haguéssim tingut gall al corral, encara no hauria tingut temps de fer el primer quiquiriquic, que nosaltres  teníem la feina feta. Totes sis ja havíem post els ous (amb molt d'estil, com podeu veure) i els primers rajos de sol en prou feines il·luminaven el Pla de ca l'Arnau!

Com que anàvem bé de temps, vam decidir sortir a bosc a provar sort. A veure, molta sort no es pot dir que tinguéssim, ara bé, quatre rossinyols sí que els vam trobar. Així que vam fer uns bons entrepans de truita de rossinyols amb ous frescos i els vam posar al sarró. Un cop esterrejades, ja era hora de fer via i, abans de dinar, ja érem enfilades al bus amb santjulianencs i santjulianenques il·lustres (de grans i de petites) direcció la capital. Refilant com lloques l'himne, per suposat.

Un cop arribades, vam anar a un bar (poc nostrat, la veritat sigui dita) a fer un vermutet. Ja ho sabeu, no?, que els dies de festa no pot faltar un bon vermut abans de dinar? Però quan vam començar a fer masses cloc-clocs del compte vam decidir que el més assenyat era buidar la carmanyola. I amb la panxa plena vam anar cap al tram 13, que al final va ser el 14, ves per on! I la cosa ja sabeu com continua, que ha sortit per tot arreu. Nosaltres ens hem trobat a la foto aèria, vosaltres no?

La veritat és que ens ho vam passar d'allò de més bé, tot i que vam tornar baldades i amb la meitat de les plomes (feia tanta calor!). També ens vam tirar la foto de rigor, ara la tenim penjada a la porta del galliner. Fem molt de goig.

Per cert, com aquell qui res hem deixat anar que... ja som sis! Un altre dia farem una presentació com cal, avui ja us hem explicat moltes coses.

Les Gallines de ca la Pima